Cykel

Nu har jag kommit på en "ny" träning för mig !
Det började med att jag var med på ett lopp i min hemkommun på cirka 1 mil. Sedan cyklade jag själv utomhus förra veckan cirka 9-9,5 km och jag njöt av solen och dofterna att snart är det höst...

Igår tänkte jag cykla ute men kände att vädret va inte riktigt med mig och att jag ville testa min kapacitet att cykla lååååååångt och det vågar jag inte riktigt göra om jag cyklar själv.
 Sedan har jag en cykel som är säkert ( enligt min svägerska ) över 30 år gammal för det var min svärmors cykel. Så ska jag träningscykla ute bör jag kanske köpa en lite nyare cykel , en hybrid som jag har hört är en bra cykel men då ska jag vara "säker " på att jag vill cykla som träning. 
Jag frågade dottern som lever med diabetes 1 om hon och jag skulle cykla Siljan runt nästa år för jag såg i somras att man kunde göra detta lopp för diabetes 1 och det skulle ju sporra en och att vi gör det för en god sak också. Här siktar vi högt. Siljan runt är 12 mil , klarar man det ? 

Igår iallafall så cyklade jag på gymmet och tanken var att klara 1 mil och det gjorde på 30 minuter men jag lyssnade på ms-podden och det avsnittet var så bra för det handlade just om ms, cykling, insamling av pengar att jag cyklade vidare och det blev 2 mil !!!!! När jag skulle kliva av så kändes min ben tomma , fick stå en stund innan jag stapplade in i omklädningsrummet. Satte mig ner framför skåpet och det dröjde inte länge för än nån harklade sig och bad mig flytta på mig. 
-förlåt men jag ska bara samla ihop benen ...
Skrattade lite för mig själv fast samtidigt var jag stolt över mig själv, Fan vad bra gjort ändå !!
För 7 år sedan kunde jag inte flytta fram fötterna om jag inte hade ett smörgåspapper. Satt i rullstol och trodde att livet var över . 
Klappar mig själv på axeln idag ❤️ (null)


100

Inte 100 år 
Inte 100 dagar 
Inte 100 bullar 
Utan 100 doser av TYSABRi idag !! 
Vet inte om jag ska skratta eller gråta. 
Jag har haft tysabri sedan februari 2011, inte JC positiv och därför får jag nog fortsätta med denna broms. Jag trivs med den också och tycker att jag fungerar bra på den. Jag hade rebif vid debut av min ms men den var för "svag" för mig så neurologerna beslutade att ta in hela militären in i min kropp istället och det var ett bra beslut tycker jag för jag piggnade verkligen till. 
Så kommer det inget bättre på marknaden för mig så vill jag fortsätta med denna trots att jag har mina funderingar vilka baksidor denna broms jag har. .. 
Det är ju inte hallonsaft jag får i mina vener det förstår ju vem som helst och jag vet att dem har koll så pass bra koll att man gör tester, blodprover,Mr  men räcker det ?
Men åt andra sidan: vad finns det annars ? 
Åkte förbi mina föräldrar efteråt och där möttes jag av hembakat, min mamma hade bakat hemgjord äppelkaka med vaniljsås. Så himla gulligt och omtänksamt. 
-idag ska vi fira eller vad säger man ? Du kämpar du med ditt❤️-at. 
 Min mammas livsglädje och omtanke är något jag hoppas att jag orkar ha när jag är 85 år som hon nu ska fylla. Tack mamma ❤️ (null)

(null)Cykla

-ska du med och cykla ? 
Satt och åt frukost och tittade upp på maken som släppte en fråga precis. 
-men det börjar ju om typ 45 minuter ? Varför säger du det så sent för ? 
-det är aldrig försent. Kom nu , cyklarna är framkörde och nypumpade. 

Vart lite irriterad men var samtidigt sugen på utmaningen med att cykla en mil. Frökenms cykla en mil det var en kittlande utmaning med balans och ork. Tog mig upp snabbt för trappen och klädde på mig, borstade tänderna och en knut i håret. Tadaaaa, klar !!! Tills jag upptäckte till min fasa att jag hade tandkrämspill på min tröja. På med lite vatten och tänkte det torkar på vägen. 

Under tiden jag och Mr R cyklade till loppet så blev jag riktigt "taggade" fint väder och att han och jag gjorde det här tillsammans, så roligt. 
Våran son E jobbar för detta kommunala Parti som anordnar detta och han blev nog glad att vi kom. 
Fick med oss karta och sedan bar det iväg. Vid Halva loppet var det drickpaus och lite prat. Sedan iväg igen. Det var backigt må ja säga och tjurig som jag är vägrar jag att gå så jag kämpade på. 
-Du kan gå också ropade Mr R. 
Aldrig tänkte jag. Aldrig!!
Vid målgång bjöds det på fika och priser, kom hem med en cykelpump och cykellås. Toppen !! 

Fick lite blodad tand och tänkte att det här kunde ju vara en bra träning för mig, borde ju vara superbra att få benstyrka, frisk luft om man cyklade på fritiden. Ska kolla någon bra väg och lagom lång och kanske träna på det sättet som en komplettering med min övriga träning. Mina ben kanske fungerar längre med bra muskelstyrka eller ? Tåls att tänka på. 
(null)Visa fler inlägg