Tysabri

Här sitter jag nu och får mitt dropp, undrar hur många tankningar jag har fått ? 

Över 100 vet jag iallafall . Jag har haft tysabri i 10 år nu , åh jag kommer ihåg första dosen vad nervös jag var. Leden och förtvivlad för tysabri var ju bara dem som var sjukast som fick ...
Jag började ju med rebif men den fungerade inte alls , fick frossa och skakningar, blev mycket sämre  och fick mer skov så jag fick byta till tysabri. 
Idag är jag ju glad för att jag fick byta eftersom min ms var så aktiv men DÅ var jag rädd. Ingen självinsikt alls tydligen. Kunde ju inte gå eller röra mig, hade hjälp 24/7 och ändå tänkte jag i den stunden : varför skulle jag få tysabri ? Jag är väl inte så sjuk ? 
Jag ler för mig själv idag. Trodde också att vi skulle vara närmre ett bot idag men det finns fler bromsalternativ och det är positivt men jag hoppas också att det forskas mer på progressiv ms där det inte finns någon broms. 
Det är en konstig känsla att veta att jag bär på en sjukdom som min egen kropp bryter ner. Ett riktig monster där inne som jag behöver dämpa med en broms för annars skulle jag inte finnas och fungera "normalt " vad nu normalt innebär . Jag är kanske naiv men jag tror ändå på att det kommer finnas en broms som motar monstret för alltid . 

Kram på er  (null)

Visa fler inlägg